onsdag 19 juli 2017

Rahe Tankar och nu Mässkär.

Vi kom iväg från Marjanemi med en dags fördröjning. När det viner i masterna och gungar i hamnen så känns det alltid lite gruvsamt. 
Vi kom iväg och fick en fin dag i solen. Motorn fick jobba men vi mådde bra. Rahe bjöd på sommar. Det kom så plötsligt! 22 grader och sol och 19 grader i vattnet i hamnen. Pooka Flakka pågick i stan.


En festival med handel och uppvisningar. Det här hade man möjlighet att vara med om. Men vi avstod.Vi fick ändå brått att hinna allt. Vi tog på sommar kläder och promenerade in till stan. Handlade mat på Lidel. Sedan kollade vi på festligheterna och åt glass.


Vad gör man när det blir sommar?
Det blev en GT i sittbrunnen och sedan grillade vi och satt ute till midnatt. 
Nästa dag blev det kallt på havet igen. En lång dag med omväxlande väder. En tärna kom på besök. Den satt och vilade länge på vår radar. Svårt att få den på bild. Näbben syns dock lite.


Vi kom fram till Tankar hade vi både ätit lunch och middag under färd

så vi tog en fika hos hamnvärden. Sedan var det bara att ta reda på båten och koja.
Vi utforskade ön nästa dag.


Fyren i Tankar var fin.Helt i plåt. Där fanns ett litet sälfångstmuseum som vi kunde ta del av. Texterna var på både svenska och finska. Intressant.


Vi var också upp i ett utsiktstorn och spanade mot Bjuröklubb. Vi träffade första svenska båten som kom seglande från just Bjuröklubb.



Så blev det höst igen. Från Tankar till Mässkär blev en gungig färd. Efter en svår angöring i en trång hamn fick vi en riktigt orolig natt. Spöregn och 11-14 m/ s rakt in i hamnen. Nu hade vi ändå tur jämfört med dom som låg på utsidan bryggan. På morgonen vred vinden lite så det blev lite lugnare. 11 grader ute klockan 12 mitt på dagen. Sommar vart tog du vägen???







1 kommentar:

Anonym sa...

Måste tacka för alla trevliga kommer tarter !!! Tyvärr här jag inte sett Dom förrän nu. Nu ska jag bättra mej :)