söndag 30 juli 2017

Nu känns det hemåt igen!


Uusikapunki var ett kärt återseende. I år firade dom 400 år. Den här veckan var det dessutom festivalvecka. Musik i
parken varje kväll.
Vi trivs riktigt bra i Nystad, som är det svenska namnet. Man ligger centralt mitt i café och resturang området. Duschar och bastu är fräscha och fina. Det kommer och åker båtar hela tiden. Man kan bara sitta och titta. Fina parker och strövområden. Nytt för i år var ett roligt utegym!! Provade förstås alla redskap under min morgonrunda.


Vi stannade två nätter. Vi har fortsatt problem med autopiloten. Tog isär den igen men hittar inget. Vi besökte den gamla kyrkan som ligger vid hamnen. Den var sedan 1600- talet. I den barnvänliga tid vi lever nu så fanns en lekhörna i kyrkan för barnen. Tror inte det hade uppskattats på 1600-talet.



Prästen hade en dörr upp till predikstolen. Originellt !!


Efter 2 nätter i Nystad så seglade vi en kort etapp till Katanpää. Katanpää är också en gamal bekant hamn sedan 2009. Nu var bastun klar. Den höll dom på att bygga när vi var där sist. 

Hård sydvästlig vind men sol och varmt.Det blev sista dagen i Finland.

Ålandsflagga hissas vid gränsen.

Därifrån gick vi med motor till Bärö på Åland. Resturang Glada Laxen blev natthamn. Fisksoppan var god. Sedan blev det promenad runt ön och ett dopp i havet. Kanonväder!!


Nu är det mest svenska båtar vid bryggan. I hela Finland har vi nästan alltid varit enda svensk båt. Ofta enda utländska båt. Nu känns det som vanlig sommar på Åland. Härligt och hemtamt.





2 kommentarer:

Unknown sa...

När beräknar ni vara hemma igen då?

selene sa...

Senast den 13/8/ kram