tisdag 15 oktober 2013

Tillbaka till Sverige

Lördag den 22juli seglade vi i fint väder till Kärringsund på Eckerö. Vi badade och hade det bra. Kollade vädret för överfarten nästa dag. Det såg lovande ut. 
Vi drog iväg tidigt på morgonen. Dimman låg tät men vi gick tillsammans. Vi hade tre båtar med radar och en ais som både tar emot och sänder. Två signalhorn. Trots det så kändes det ganska olustigt när vi närmade oss Signilskären och såg det på radarn men inte med ögat. När vi åkte igenom så hade vi bättre sikt men så fort vi kom ut på andra sidan var det tjockt igen. Det lättade  lite när vi närmade oss Sverige. Vi beslöt oss att gå till Grisslehamn västra sidan trots att vi hade dåliga minnen därifrån. Filippa var in dit på sin jungfrutur i maj 2007. När dom skulle därifrån och backade ut från sin bryggplats förstörde dom rodret på ett enmetersgrund !!! Outmärkt. Nu var grundet utmärkt med en flytande dunk. Den hade nog flutit en bit för när vi skulle därifrån fastnade Omegan på grundet och satt fast. Tur att vi var ett sällskap för ingen från hamnen gjorde något för att hjälpa till. Nästa gång väljer vi att ligga på östra sidan.




Vi gick vidare till Öregrund för att handla. Nu var det gott om plats i hamnen och vi blev bra mottagna. Sedan vi handlat vin och räkor på måndagsmorgon  drog vi vidare till Ängskärsklubb. En positiv överraskning. Trevlig hamn och bra hamnvärd.  Det blev bad och grillning på kajen som avslutning  gick vi upp på klipphällen och dukade upp Irish Coffe. Kunde inte ha det bättre!!

Inga kommentarer: