torsdag 16 juli 2009

Uusikaupunki!


.....eller Nystad, som det heter på svenska. Vi vaknade till ett strålande väder i onsdags på Enskär ( isokari). Det blev en fin undanvindssegling i strålande sol.Vi seglade länge ensamma, men när vi närmade oss hamnen blev det trångt. Vi fick plats och det fick alla andra också, trots att det såg trångt ut.


Nystad visade sig vara en liten fin stad med en ännu bättre gästhamn. Men bäst var nog vädret. Fortfarande när klockan visade 23.00 var det 22 grader varmt ute. Vi avnjöt kvällen på en uteresturang och bestämde att stanna ytterligare en dag och natt på den här fina platsen. Skepparen behöver vila för han har fått en styrbords sinuit med tillhörande styrbords halsont. Kanske har det med vinden att göra. Han kurrerar med alvedon och pappersnäsdukar.


Idag torsdag vaknade vi till en lika fin morgon. Jag kunde jogga efter hamnpromenaden i 45 minuter medan skepparen sov lite extra, efter att han fått en alvedon.
Dagen har varit lika fin som föregående, kanske lite fler moln. Nu har vi bestämt att dra vidare imorgon. Troligen blir det Kaatanpä, men där finns inget fritt internet, så det kanske dröjer innan vi hörs av igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net