måndag 6 juli 2009

Borka brygga

bild på kätting med tamp

Sista helgen före semestern. Fredag natt gjorde vi årets första ankarligg och vi låg tryggt kvar. Vi har gjort en avbärarlina till ankarkättingen, för att slippa klonk och rassel under natten. Vi ankrar upp som vanligt och lägger ut cirka tre gånger djupet. Sedan fäster vi en tamp en bit ner på kättingen, förslagsvis med en hake. Tampen görs sedan fast i knapen på däck. Sedan kan man köra ut lite mer kätting, som då hänger slakt. Man slipper rycket och rasslet i rulle och ankarspel. - Vi sov länge på lördagmorgon. Ett morgondopp och en simtur tre varv runt båten, kändes som lagom morgonjympa.
Efter frukost tog vi upp ankaret och seglade till Borka, där vi skulle tanka inför semestern. Vi fick besök av Maria och Nicklas med lilla Diesel, en fin Vorstervalp på tre månader. Han var så duktig! Bet inte på inredningen och kissade inte på durken.
Söndag var vi uppe tidigt 06.00. Efter att ha tankat, for vi ut och kollade Rysshamnsviken. Den kändes för trång att ankra i, så vi avstod och backade ut igen. Gjorde frukost under gång, som vi åt i sittbrunnen. Lunchen, pasta med falukorv och grönsaker, lagades och åts också under seglatsen. Vi seglade ut mot Gretas klackar, men vände vid "E 17;35:00 N 61;28;00" och seglade tillbaka på norrsidan Agön. Vi måste öva lite inför överseglingen till Isokari. När vi länsade in i Bergösundet mötte vi Eos som drog iväg på semester till Åland. Kanske möts vi i på andra sidan bottenhavet nästa gång.

Inga kommentarer: