söndag 31 augusti 2014

Lyskväll

Sommaravslutning eller som vi här i vår del av Sverige kallar , lyskvällen. Nu tänder vi marschaller överallt i skärgården och alla platser med anknytning till havet. Vi hade besök av Max och Linnea så dom fick åka med oss ut till Ravelsgrund. Där blev vi 12 segelbåtar och en motorbåt. Magiskt fin kväll. Vi hade nog fler än hundra marschaller ute, när alla var tända.
Max och Linnea rodde med gummijollen och klättrade på alla möjliga och omöjliga ställen inne och ute på båten.  Vädret var helt otroligt. Sol och varmt som en sommardag. Men när solen försvann så fick vi starta värmaren innan vi kojade. Hösten är på väg.
På söndag låg nordan på. Vi låg i lä i hamnen. Molnen var låga. Max och Linnea samlade in två stora plastkassar med utbrännda marschaller, det var ett bra i initiativ av Max.  När vi väl kom iväg gick hemseglingen snabbt. Vi tog den södra vägen runt innerstön. Lagade lunch i dyningarna före Adrian, barn blir hungriga till sjöss. Sedan kunde blåsa hem med bara ett segel. Vilken fin helg vi fick!!




Inga kommentarer: