fredag 22 augusti 2014

Äntligen tillbaka till Ravelsgrund.



Onsdag. Jag är ledig till lördag, skönt att kunna fara ut på vardagar också. Nu är det nästan tomt i vår skärgård. Vädret har varit lite ostadigt, men det är fortfarande varmt i havet. Sydliga vindar och lågvatten har gjort att vi avvaktat med att besöka Ravel. Nu är det högt vatten, men fortfarande sydligt på dagarna med lite vridningar på natt och morgon.
Vi åker till Ravel, går runt lite och ser vad fint det blivit med det nya trädäcket på klipporna på norra sidan. Eldar på bastun och badar.Vi tar jollen och lägger ut lite nät, vi har inte lagt något tidigare i år så det är på tiden, sedan äter vi kräftor med tillbehör i sittbrunnen.


Torsdag. Tar upp näten och blir glatt överraskade. 23 fina abborrar och en sik. Det tar flera timmar för oss att ta rätt på nät och fisk. Vi filear abborrarna och siken  blir helstekt i ugnen, med smör och grädde.
Innan vi är klara har vinden vridit till rakt syd och ökat till 7-9 m/s. Vi bestämmer oss för att stanna en natt till här. Det är svårt att vända och komma ut härifrån, vid hård sydlig vind. Det är då man önskar sig en bogpropeller. Vi sitter på den norra sidan på det nya trädäcket och har det bra i solen. Grillar och njuter av utsikten. Sedan blir det friidrott på tv:n. DN-galan, spännande med alla nya talanger. Placeringen av tv:n känns bra. Vi skulle kunna ha en lite mindre tv, då skulle vi kunna ha den över navbordet också.


Fredag. Nu vill vi iväg, seglar till bojen vid Tunaolmen. Äter lunch och seglar genom sundet. Regnmolnen som vi sett över fastlandet börjar närma sig från flera håll. Vi funderar lite hur vi ska undkomma dom, så vi vänder och seglar  tillbaka. Helt plötsligt är det över oss. Det vräker ner och vi ser knappt till land. Seglen blev blöta, men regnet upphörde och vinden försvann. Vi fick gå med motor hem till Snäckmor. Vi får torka segel i helgen. På väg hem mötte vi flera båtar som for ut till helgen.




Inga kommentarer: