onsdag 30 juli 2008

Semestern är slut!


Ja,semestern är slut. Vi har nu återgått till arbete och Selene ligger vid bryggan och vilar. Vi kryssade från Bönhamn till Lustholmen.Vi gjorde ett slag ganska långt ut,vinden ökade och vi fick stora vågor från sidan. När vi hade lagt till och satt upp kapellet då kom regnet.Dagen efter gick vi in till Sundsvalls nya gästhamn, en positiv upplevelse rent och snyggt, en riktig stadshamn för fritidsbåtar. Hudiksvall borde göra något liknande,tycker vi.På fredagen skulle brorsan från Kvissleby segla med oss till Lill-Lubban. Han hade skjuts och mönstrade på klockan 8.00. Segling blev det inte så mycket pga att vinden uteblev. Istället fick vi en giudning av honom in i Juniskär, där vi gjorde ett varv runt kryssarklubbens boj.När vi passerat Brämön fick vi lite vind,och seglade en timme. När vi hade lämnat brorsan i galtström, där han fick hämtning av goda vänner, kom dagens första regnskur.
Lill-Lubban är en ö innanför galtström, och drivs av svenska kryssarklubben. Här är det fint för fritidsbåtar att ligga. Det finns en fin bastu som man kan teckna sig för när man kommer.Här finns grillar och även en fin rök.Två roddbåtar för att komma till fastlandet. vi stannade i två nätter och hann med att grilla kött, lägga nät, röka aborre och bada bastu.
Lördag morgon blev det tidig avgång mot Agön.Sydostlig vind som senare vred mer mot ost.På Agön blev det båttvätt och städning, skönt att komma hem med en ren båt.
På vägen mot snäckmor fick vi det första regnet under gång då fick vi plocka fram regnkläder och stövlar. Men det gick fort över och sedan lovade smhi högtryck som kommer på onsdag.Det är ju många som fortfarande har semester, skönt för dom. Vi får hålla oss till helgerna nu.
Bilden visar Selene vid bryggan på Lill-Lubban.

Inga kommentarer: