onsdag 11 oktober 2017

Avslutning på 2017

Nu är Selene på land igen. Hon ligger i vaggan. Masten ligger i maststället och vi summerar sommaren.
Vår sommar var den sämsta på länge med tanke på vädret. Inga bad, men några dopp i kalla havet blev det, även om dom går att räkna på en hands fingrar. Vi har sett och upplevt mycket den här sommaren. En midsommar när vi var ensam i hamnen. Aldrig har vi sett så få båtar  på högakusten.

Norra Finland var blåsig och kall, få båtar i hamnarna. Fina platser har vi dock sett,  Marjaniemi, Tankar och Kylmäpihjala, fina öar med bra service. Vi hade gärna upplevt dem med bättre väder.

Rahe var den plats som bjöd på enda sommardagen. Den glömmer vi inte!
Nystad och Katanpää var kul att återse. Där var vi 2009 med kanonväder. Norra Åland blåste vi förbi. Getabergen inbjöd inte till någon utforskning.  På Eckerö blev vi inblåsta. Hemlängtan blev för stor när vi lämnat Åland och vi gav oss ut i allt för tufft väder. Gävlebukten blev en upplevelse av den mindre trevliga sorten. Bojarna i Trödje blev vår lycka, när vi hittade dom reflexprydda i regn och halvstorm mitt i natten.

Genuan är helt slut så nu måste vi köpa en ny till nästa sässong och även laga vår genuastrumpa.
1200 distans hann vi med i sommar. Fifty-fifty  segel och motor.
Nästa sommar ska vi segla här hemma med lite kortare utflykter. Hinna träffa barnbarn och pyssla med hus och trädgård lite extra.  Den här bilden från Mässkär får symbolisera årets sommar. Vi hittade ett bra läge för jollen i år.
Nu ska vi fixa några snabbfix linor till den. Det blir nästa sommar......Längtar redan!

Inga kommentarer: