lördag 20 maj 2017

Kort tur men ändå tur!

Vi sov i båten två timmar efter nattvakt i hamnen. Ledig hela helgen, så vi lossade och drog iväg. 15 minuter med motor sedan åkte seglen upp. Tyst fin segling ut ur Njutångersfjärden. Svag nordvästlig vind. Solen kom fram. Underbart...är kort.  Efter länsmansudde dog vinden ut och vi startade motorn. efter tio minuter lät motorlarmet. Motortempen var för hög. Jan-Eric stannade motorn omedelbart och jag hissade seglen.
Vi såg att motorrummet var blött. Kylvattenläckage?? Seglade in närmare land och la i ankaret. Kollade vad som hände när vi startade motorn. Jo det sprutade en fin stråle från en sprucken plugg i motorn. Efter någon timmes pyssel.... Ett finger från en gummihandske en bit av en tvättsvamp och stickan som vi har till lattorna plus två korta buntband.


 
 Sedan fyllde vi upp lagomt med kylvatten.
Vi startade motorn, inget vatten läkte längre. Då drog vi upp ankaret. Seglade sedan hem tillbaka till bryggan. Ringde till motorrepratören som lovade att komma så fort han fick tid men inte nästa vecka. Men han lovade att hinna före 19 juni. Då börjar vi semestern.

 
Nu får vi gott om tid till båtvård och trädgårdsarbete. Vi hade tur som hörde larmet. Det hördes bara när man stod bakom ratten. Jag som stod mellan ratten och nedgångsluckan hörde ingenting.
 

Inga kommentarer: