fredag 8 juli 2016

Mellanfjärden och Stocka

Skönt att komma till hamn efter en snabb och ganska kort segling. Här finns det inte längre någon hamnvärd. Hamnavgiften betalar man med swich. I sjöboden var repetitionen igång för fullt till sommarrevyn som har premiär i slutet av augusti.
Nala som kommer söderifrån ringer och säger att det blev för hård motvind så dom går in i Stocka.

Nästa dag blåser det lika hårt. Vi avvaktar och tar en promenad. Jag hittar en karta med en 3 km vandring. Vi drar iväg på den men naturligtvis missar vi en stig och det blir 7 km innan vi hittar tillbaka. Vi äter lunch och sedan blir det en snabb kort seglats till Stocka. På bryggan väntar Nils och Christina.
På kvällen grillar vi tillsammans och äter vid bordet på kajen. Christina inviger oss i geocaching. Till vår glädje hittar Jan-Eric en skatt vid bryggan.!!!
Nästa dags morgon blir det skattjakt ut till Rönnskär. Nu är det min tur att hitta den först. Tyvärr har ingen av oss penna med så det blir inte någon signering på det medföljande pappret.
Vinden har lugnat något men fortfarande nordlig. Vi drar iväg hemmåt. Nu seglar vi på utsidan om Bålsön. På eftermiddagen när vi kommer in i Njutångersfjärden kommer vi ihåg grillen!!! Den står kvar i Stocka. Tur att det inte är så långt dit med bil. Imorgon blir det en biltur för att hämta grillen.


 
Sittbrunnskapellet hade vi på i Mellanfjärden.
 

 
Stora kajen i Stocka. Nala ligger långsides vid kajen. Var rädd att det skulle vara för lite vatten vid gästbryggan.
 
Vi ligger vid gästbryggan. Här är inte så djupt men för oss går det bra. Vi har bara 150 cm ner från vattenlinjen.
.

Inga kommentarer: