onsdag 8 augusti 2012

Finland via Åland

Idag har vi hissat Finska gästflaggan. Från Kusön gick vi mestadels för motor men några timmar segling blev det. Regn och åska upplevde vi under ca20 minuter. Regnet vräkte ner så att sikten var lika med noll.
Vi fick ingen plats i Öregrund utan la oss i Kubbådaviken. Överfarten till Åland gick bra. Första timmarna seglade vi med revad stor och gjorde 8,2 kn. Vi var snabbt över och beslöt att gå till Mariehamn österhamn. Det blev en lång hård segling. 13 m/ s och riktigt stora vågor. Mot kvällen när vi närmade oss fick vi ha en liten bit av storen för att inte rulla i vågorna medan motorn fick jobba. Vi la till kl 20.
Aldrig har jag ätit en så god pizza som den vi åt då!!
Vi blev kvar två nätter för att vila och ha det bra. Sedan lämnade vi Mariehamn och gick till Kökar. Kom till en hamn som stängt för sässongen. Blev kvar där med hård vind.
I morse lugnade det och vi lämnade detta ställe som gud glömt.
Nu skiner solen och vi har lagt till i Verkan. En fin gästhamn i Finland. Den här dagen har också bjudit på mycket segling i fina vindar och tre regnväder men ingen åska annat än den som skepparn fick ur sig när flaggstången gick rakt av vid tilläggningen vid bryggan.. Ett oväder som snabbt gick över efter ett besök på resturangen. Nu vajar flaggan på akterstaget. Va ska man med stång till!!

Inga kommentarer: