måndag 23 augusti 2010

Semester 2010


Västra grundets fyr

Planen var att segla söderöver. Om tiden, vädret och lusten fans där skulle vi segla över till Gotland.
Vi startade tidigt måndagmorgon från Innerstön. Landade efter en lång dag i Kullbådaviken öster om Öregrund.Efter 12 timmar omväxlande segel och motor över en fin Gävlebukt somnade vi snabbt.
Vaknade i den fina viken. Kände att vi ville dra iväg mot Grisslehamn för att få ett längre stopp där. Anlände till ett fint Grisslehamn och fick en plats längst ut på innersta bryggan. Tre nätter blev det här, de bjöd på bad och en tur till Eckerö plus två joggingrundor.


Väddökanal

Nu tog vi Väddökanal ooch kom ikapp Eos. Vi tillbringade en ankringsnatt tillsammans i norra viken på Vätöhuvud.Tog jollarna till stranden och grillade.


Här svajar vi i viken

Nästa dag seglade vi in i Stockholms skärgård. Efter att ha seglat efter Husaröleden, letade vi en plats i "Paradiset". En väl skyddad vik, men långt ifrån det lugna paradiset. Vädret var underbart 30 grader och nästan lika varmt i vattnet. Vi njöt i sittbrunnen och tittade på allt som hände runt omkring.
Nästa dag seglade vi vidare i varmt och soligt väder. Vi la till i Nynäshamn på kvällen. Här blev vi kvar i tre nätter. vädret var fint och vi hade det bra.

Efter ett beslut att inte gå till Gotland, vände vi norrut på tisdagen. Vi låg en natt för ankar på västra Runmaren. Ankringsnatt nr två i Säck. Vädret var tropiskt men frukten var slut. Det fick bli skumbananer.


GT med skumbananer

Efter Säck så blev det Vätöberg, vilket var en stor besvikelse. En privat stuga på stranden. Ett nybygge gjorde att vi valde en natt till på svaj. Nu längtade vi efter fastland och valde att kolla in Arholma Almansviken. Ett fint ställe.Vädret var så hett att jag skippade joggingturen. Vi promenerade till Österhamnen i stället.

Lördag den 17 juli seglade vi till Grisslehamn på östra sidan. Vinden var med oss och vindmätaren visade 10-11 m/s. Det blåste en del i hamnen, men vi hade tur att få en bra plats.
Söndag lämnade vi hamnen vid 11-tiden och fick en fin seglats till Långsidabukten.


Ensamma i Långsidabukten

Nästa dag blev det Storjungfrun. Efter en natt där seglade vi hem till Snäckmor. Vi var nöjda med semestern men vi hade ledigt hunnit med ett besök på Gotland. Hemmfärden går alltid att ta i långa skutt.

Inga kommentarer: