tisdag 18 augusti 2009

Hemma, men ute igen!

Bryggan i Ravelsgrund


Helg igen. Vi for ut på fredagkväll, trotsade halsont och snuva. Vinden var svag västlig vilket gav oss slör. Klockan var mycket, så vi seglade bara en timme, sedan blev det motorbåt. Vi ville till Ravelsgrund, och dit blev det. Vi blev så småningom 7 segelbåtar, vid den fina bryggan. Några grillade på stranden och satt sedan vid elden. Vi satt tillsammans med Älvan hos Filippa och smakade den svenska whiskyn...mm... som fick klart godkännt.Lördagmorgon var trögstartad. Vinden skulle vända till syd,för att sedan övergå till sydvästlig kuling. Vi beslöt att söka oss till Bakspån. Filippa och Älvan seglade först till Tärnön och fikade. Vi seglade norrut, tänkte en kort stund segla runt Agön, men kryssade söderut genom Storsundet, sedan hade den förkylda gasten fått nog, och vi seglade till Bakspån för mat och rekreation.

Filippa, Älvan och en Quilla från Hudiksvall kom sedan och gjorde oss sällskap.Två Bavarior och två Compisar. Det blev grillning på stranden. Sedan kom regnet, men -" det slutar snart" sa vi och eldade vidare. Svårast var att hålla elden vid liv. För övrigt var det ett bra sätt att hålla förkylningen vid liv.Vid midnatt gav vi upp och gick in i den varma båten och hängde kläderna på tork.


Söndag, och kulingen låg på. Alla lämnade bryggan ganska tidigt. Vi for sist, strax efter Filippa. Vi brydde oss inte om att segla, kryss i 14 m/s frestade inte oss. Filippa kryssade en stund med revat försegel. I Bergösundet fick hon också nog, eller var det vinden som dog?

En blöt och blåsig helg, men annorlunda!


Undrar vad Hasse såg i skogen? - Var det björn? Var det älg? Eller var det Ove som gick igen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar vara kul att vara ute med båten
Kalle såg nog en Björn

Anonym sa...

Kalle? Vem är Kalle? Är det Hasses bror? Eller är det Kalle som är Björn!!!