söndag 24 maj 2009

Vägen hem!


Bilden från klacksörarna när det åskade på land

Vi åt en god välkomponerad middag på resturangen. Sedan blev det fortsättning i båten. Smågrisarna kom fram och for som flugor över bordet! Vi kastade gris och snackade och snackade så natten blev sen.
På lördagmorgon for bror och svägerska med bilen och vi knöt loss och började färden hemmåt. Segling blev det inte något av. Vi gjorde tre försök, men vinden ville inte vara med. Vid det sista försöket, i spegelblankt vatten och långa sugande dyningar, kom de svarta små flugorna som brukar dyka upp i horder på båten när vinden sviker.Usch vad jobbigt - Nu startade vi motorn och blåste bort dom!

Så småningom kom vi in bakom Klacksöarna och la till vid bryggan. Därifrån såg vi ovädret dra fram över land. Vi fick en fin solig kväll. Jag tog jollen och rodde runt lite. Läste och lyssnade på musik. Vi satt ute till klockan 22.00

Vaknade till en solig morgon....-Visst ja, vi var ut en sväng i natt, vid tretiden. Vi flyttade in båten en meter för att slippa vågorna som slog i aktern. Efter att ha sprungit runt på båt och brygga, barfota i nattsärk och löst sömnproblem, då är det så skönt att få krypa ner i kojen igen. -"Det är ju sånt som hör seglarlivet till".
Vägen hem på söndag bjöd på lite mer segling, dessutom ett helt underbart sommarväder.Det var många segel på havet idag.

Inga kommentarer: